Domů  Registrace

CZ_Raroh | Fotogalerie a zprávy z cest


Hlavní navigace

MŮJ PROFIL

AFRIKA

ASIE

AUSTRÁLIE

EVROPA

ČESKÁ REPUBLIKA

USA - Spojené státy americké

STŘEDNÍ AMERIKA

VIDEOGALERIE

TIME - LAPSE

CERTIFIKÁTY

DISKUSNÍ FÓRUM

KONTAKT


Nejnovější články



Anketa

Jak jste nás našli?
seznam.cz11232
google.cz7911
doporučení4334
vyhledávač4507
jinak4407
Celkem hlasů: 32391


Nacházíte se zde: farnik.info » ČESKÁ REPUBLIKA » SYCHROV » CZ_Raroh

CZ_Raroh

Raroh je ohrožený dravý pták z čeledi sokolovitých. Hnízdí v rozmezí od východní Evropy východně přes Asii až po Mandžusko. Je převážně tažný, zimuje v Etiopii, na Arabském poloostrově, v severní IndiiÍránu a západní Číně

Raroh je velký dravec dorůstající 47 – 55 cm s rozpětím křídel 105 – 129 cm. Svrchu je převážně hnědý s šedými letkami, temeno hlava je zbarveno hnědě. Spodina těla je světlá s hnědými stříkanci na břiše. Obě pohlaví jsou si velmi podobná, mladí ptáci jsou v porovnání s dospělci jednotvárněji hnědější.

Obývá otevřené krajiny s řídkým porostem stromů. Živí se zejména hlodavci a ptáky, které loví přímým pronásledováním. Hnízdí na zemi, holých skalních římsách nebo v opuštěných hnízdech jiných větších ptáků na stromech. Snáší 3 - 6 vajec.

Raroh je v současné době vyhodnocen jako ohrožený druh. Důvodem je rychlý populační pokles, který je viditelný zvláště na asijském kontinentě. Jeho největší hrozbou je ztráta přirozeného biotopu a lov. V roce 2004 byla jeho populace odhadována na 7 200 - 8 800 dospělých jedinců.

Raroh 200818 10.jpgRaroh 200818 15.jpgRaroh 200818 17.jpgRaroh 200818 18.jpgRaroh 200818 19.jpgRaroh 200818 21.jpgRaroh 200818 30.jpgRaroh 200818 32.jpgRaroh 200818 34.jpgRaroh 200818 39.jpgRaroh 200818 44.jpgRaroh 200818 45.jpgRaroh 200818 54.jpgRaroh 200818 57.jpgRaroh 200818 58.jpgRaroh 200818 59.jpgRaroh 200818 60.jpgRaroh 200818 61.jpgRaroh 200818 62.jpgRaroh 200818 63.jpgRaroh 200818 64.jpgRaroh 200818 65.jpgRaroh 200818 67.jpg


Soukromé stránky fotografií z mých cest